Om Magdas Mat

MagdasMat.se är en hemsida där du kan hitta allt ifrån goda lågkolhydratskost-recept till tips hur lågkolhydratskost–kost kan hjälpa dig som lider utav sjukdomar som fibromyalgi, diabetes, PCO-S, IBS, crohns sjukdom och många fler. Man vet nu att dåliga kolhydrater, stärkelser, gluten, socker och tillsatser försämrar vår hälsa och leder till en rad olika folksjukdomar. På bloggen får du följa mig (Magda) genom min vardag.

Jag lider utav sjukdomen fibromyalgi (Fibro) och det är på detta sätt jag kom in på lågkolhydratskost, kolhydratsreducerad kost som många känner under namnet LCHF (Low Carb High Fat). 
Fibromyalgi är en neurologisk sjukdom och beror på en störning i det centrala nervsystemet som gör att kroppen skickar förstärkta, och för många, smärtimpulser till hjärnan.

Läs gärna mer om mig och min fibro under bloggens kategorin: Fibromyalgi. 

Jag startade min resa och under denna period kom applikationen instagram. Den 6 Maj 2012 startade jag min profil, Magdalchf,och efter lite mindre än ett år hade jag över 3000 st följare. Under sommaren 2014 valde jag att byta mitt namn till Natruligkost eftersom jag hade gift mig och väntade barn. Ville komma bort ifrån ”LCHF-stämpeln” då det oftast sticker i ögonen när man har barn och skriver ord som ”LCHF”. Instagram har varit ett enormt hjälpmedel, en stor inspirationskälla, platsen där LCHF-kosten tar stor plats, en plats där man får så mycket kärlek och stöd ifrån personer från olika delar av Sverige och det är via instagram jag har format goda vänskapsrelationer som jag hoppas håller livet ut. Kontot har just nu över 6000 följare – galet!

Under samma veva som jag la om min kost fick jag förfrågan att blogga för LCHFklubben.se. Jag tog denna chans för jag ville nå ut till så många jag bara kunde. Ville sprida mitt budskap, ville tipsa om hur kost kan påverka sjukdomen fibro samt blev bloggen en stor motivation under resan.

Måndagen den 19 Mars 2012 startade jag min nya kostresa och under första 6 månaderna gick jag ner 10 kg. Jag fick styr på vad lågkolhydratskost gick ut på och sedan dess äter jag liberal kolhydratsreducerad kost. Jag har dagar när jag avviker och äter skräp men 90% kör jag all in och tänker fortsätta tills dagen jag inte längre kan laga min egen mat.

Min stora viktresa kommer dock påbörja efter att min son har blivit född eftersom jag lagt på mig över 25 (!) kg och tyvärr blev det inte bra lågkolhydratskost under graviditeten så nu ska det kämpas!

Min fibro har jag inte blivit av med (vissa personer lyckas med det efter ett par månader). Jag hade dock inte detta som mål utan jag ville testa en ny kosthållning för att jag vägrar äta tabletter resten av mitt liv.
Ett år med LCHF-kost gav mig livet tillbaka. Jag mår bättre, har mer energi (något vi med fibro sällan har), jag hanterar min vardag bättre och jag känner mig mindre slö i kroppen. Med dessa resultat gäller det bara att fortsätta.

Hoppas ni kommer gilla bloggen, recepten och att ni vill följa mig på min resa. Skriv gärna en kommentar och berätta vem du är, om din resa eller kanske om lågkolhydratskost hjälp dig i din vardag.

headerKostrådgivning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>