Glutenfria plättar

Dessa plättar är så goda och mycket nyttigare än andra plättar proppat med mjöl och socker. Du kan variera lite hur du själv vill med detta simpla recept och det går fort att göra. Passar bra kalla som varma till tex frukost, mellanmål eller till utflykt.

Recept:
1 banan
1 ägg

Om du bara mixar dessa två så kan du få bra plättar men det kan ibland vara svårt att steka dessa utan att de går sönder. Ni kan därför blanda ner tex fiberhusk, pofiber, skrädmjöl, bovetemjöl eller vad som faller dig i smaken och det behövs bara en halv msk för att det ska binda sig bra. Fiberhusk binder redan efter en tsk om du bara väntar på att det sväller någon minut.

Plättarna smakar underbart och behöver verkligen ingen sötning.
Stek i smör eller kokosfett. Toppa med det du önskar.

11311485_105220566479440_1380394097_n

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>